Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό BMC Public Health, δείχνει πως οι καπνιστές έχουν πιο «ανθυγιεινές» διατροφικές συνήθειες, συγκριτικά με πρώην καπνιστές και άτομα που δεν κάπνιζαν ποτέ.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 5.293 ενήλικες. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι καπνιστές κατανάλωναν τρόφιμα με υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

Ειδικότερα, υπολογίστηκε πως τα άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ κατανάλωναν 1,79 θερμίδες ανά γραμμάριο φαγητού, σε αντίθεση με όσους κάπνιζαν καθημερινά, οι οποίοι κατανάλωναν 2,02 θερμίδες ανά γραμμάριο φαγητού.
Από την άλλη, οι πρώην καπνιστές βρέθηκαν να προσλαμβάνουν 1,89 θερμίδες ανά γραμμάριο φαγητού.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο σχεδιασμός της μελέτης δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, ενώ το γεγονός ότι οι πληροφορίες για τη διαιτητική πρόσληψη ήταν αυτό-δηλούμενες, αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr