Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε κάνοντας δίαιτα

Αν σας έλεγε κανείς ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσατε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά που σας βαραίνουν και σας ενοχλούν, σίγουρα θα το πατάγατε. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό το κουμπί υπάρχει ούτε το μαγικό χάπι στιγμιαίου αδυνατίσματος.
Γενικότερα, δεν μπορούν μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα να αλλάξουν καταστάσεις και συνήθειες που έχουν παγιωθεί χρόνια ολόκληρα. Όσο βέβαια πιο πολύ μένετε σε κάποιο βάρος τόσο πιο δύσκολα θα το μειώσετε, όπως και αντίστροφα, κιλά λίγων μηνών χάνονται πολύ πιο εύκολα.

Αν θέλαμε τώρα να προσδιορίσουμε μια ιδανική απώλεια, όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει, μισό με ένα κιλό εβδομαδιαίως αποτελεί μια ιδανική απώλεια, με αυξομειώσεις βέβαια ανάλογα με το πόσα κιλά ξεκινάει κάποιος την προσπάθειά του. Άρα 4 κιλά το μήνα είναι μία ιδανική απώλεια.

Το ερώτημα που σίγουρα οι περισσότεροι θα θέσουν είναι :
Δεν είναι λίγα; Η απάντηση είναι πως όχι.
Είναι προτιμότερο να θέτονται εξαρχής ρεαλιστικοί στόχοι και να επιτυγχάνονται, από το να βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά και να απογοητευόμαστε εύκολα. Ένα από τα πιο δυσοίωνα στατιστικά δεδομένα στο χώρο της παχυσαρκίας, αφορά στο ποσοστό των ατόμων που επαναπροσλαμβάνει βάρος, μετά από την εφαρμογή ενός διατροφικού προγράμματος αδυνατίσματος.

Το ποσοστό αγγίζει έως και το 95%, ενώ συχνά το ποσό των κιλών που επαναπροσλαμβάνεται είναι και μεγαλύτερο από το απολεσθέν!
Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτός ο δύσκολος αντικειμενικά στόχος, μείζονος σημασίας είναι η ένταξη του ατόμου σε ένα σωστά καταρτισμένο πρόγραμμα τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς και μέσα από αυτό το πρόγραμμα η ήπια και σωστή απώλεια βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr