Πόσα κιλά προλαβαίνω να χάσω μέχρι το καλοκαίρι

Μπαίνουμε σε μια περίοδος όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αποφασίζει να χάσει κάποια κιλά, ενόψει καλοκαιριού.
Ωστόσο συνήθως επικρατεί η άποψη “ θέλω να χάσω τα κιλά και να τα χάσω τώρα “. Δυστυχώς οι μεγάλες και γρήγορες προσδοκίες πολλές φορές δεν είναι καλός σύμμαχος, καθώς μας οδηγούν σε απότομες και στερητικές δίαιτες, με μεγάλους περιορισμούς και πλασματικές απώλειες κιλών.

Απώλειες που είναι παροδικές για τις πρώτες εβδομάδες και δεν μεταφράζονται σε χάσιμο λίπους, αλλά πολλών υγρών και μυϊκού ιστού. Επειδή όμως τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για να χάνουμε βάρος, ο οργανισμός θα τα «αναζητήσει» πολύ γρήγορα και τότε σύντομα θα «κολλήσουμε».

Δεν χρειάζεται λοιπόν πανικός. Αν θέλαμε να προσδιορίσουμε μια ιδανική απώλεια, όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει, μισό με ένα κιλό εβδομαδιαίως αποτελεί μια ιδανική απώλεια, με αυξομειώσεις βέβαια ανάλογα με το πόσα κιλά ξεκινάει κάποιος την προσπάθειά του. Άρα 4 κιλά το μήνα είναι μία ιδανική απώλεια.
Είναι προτιμότερο να θέτονται εξαρχής ρεαλιστικοί στόχοι και να επιτυγχάνονται, από το να βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά και να απογοητευόμαστε εύκολα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr