Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
700 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
2 κ.σ. μουστάρδα, χοντρόκοκκη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
100 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βυθίζουμε τη σελινόριζα και τη βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Ανάβουμε το μάτι για το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τη σελινόριζα και κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας από το νερό μέσα στο οποίο έβρασε. Επαναφέρουμε τη σελινόριζα στην κατσαρόλα και την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε απαλά, ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε 1 κουταλιά μείγμα μουστάρδας, το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο της σελινόριζας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr