Πράσινη σαλάτα με φλούδες παρμεζάνας, ρόδι και καρύδια

Ένας πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή βρίσκοντα σε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Η παρμεζάνα αποτελεί ένα από τα τυριά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.
Ωστόσο, δεν παύει να έχει αρκετά λιπαρά και αλάτι, οπότε προσέχουμε πάντα την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Υλικά για 2 άτομα
1 γαλλική σαλάτα ή ½ μαρούλι
½ φλιτζάνι ρόκα
½ φλιτζάνι μαϊντανό
½ φλιτζάνι σπόρους από ρόδι
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα
7-8 φλούδες από παρμεζάνα
Αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο με πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε χονδρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα καρύδια και το ρόδι. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Προσθέτουμε από πάνω την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr