Βοηθήστε τον οργανισμό σας να ενεργοποιήσει καλύτερα τους μηχανισμούς φυσικής του αποτοξίνωσης, με πολλά λαχανικά, υγρά αλλά και γεύση. Η προσθήκη γιαουρτιού θα κάνει τη σούπα σας πιο χορταστική, ακόμη και ως ένα αποτοξινωτικό γεύμα.

Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι σπανάκι
1 μεγάλο πράσο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μέτρια πατάτα
1 μικρή ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε ροδέλες, το κολοκυθάκι και την πατάτα σε κύβους και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τη ντομάτα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά με τη ράβδο έτσι ώστε να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε στο κέντρο του πιάτου μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr