Πράσινη σαλάτα με  γιαούρτι και λιναρόσπορο

Ένα εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα. Πλούσιο σε καλής ποιότητας πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Η παρουσία του λιναρόσπορου μας δίνει πολλά ω3 λιπαρά, απαραίτητα για την καλή υγεία της καρδιάς και όχι μόνο, τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών

Υλικά για 4 άτομα

3 ματσάκια ρόκα * 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι * 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο * 1/3 του φλιτζανιού λιναρόσπορο μουλιασμένο * αλάτι * πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τη ρόκα, τη στραγγίζετε και την κόβετε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Τη βάζετε σε μια σαλατιέρα. Στο μεταξύ ανακατεύετε το γιαούρτι με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τους λιναρόσπορούς τους οποίους πριν έχετε μουλιάσει σε νερό για να μαλακώσει το κέλυφός τους. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το γιαούρτι τη ρόκα. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα και τη σερβίρετε δροσερή.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr