Πλούσια σε ασβέστιο και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά
1 μέτρια γαλλική σαλάτα ή 6-7 φύλλα μαρουλιού
1/2 ματσάκι ρόκα
2 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε φετάκια
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
60 γρ. τυρί παρμεζάνα σε φλούδες
½ φλιτζάνι ρύζι βρασμένο (μπορεί να είναι περίσσευμα προηγούμενης ημέρας)
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβετε τη σαλάτα, τη ρόκα και το σέλερυ. Προσθέτετε το καλαμπόκι, την παρμαζάνα και το ρύζι. Αναμιγνύετε καλά τη μουστάρδα, το ξύδι, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο, την προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr