Υλικά
1 φλιτζάνι baby σπανάκι
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βαλεριάνα
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες στον τρίφτη που τρίβουμε το λάχανο

2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα σπασμένη
4-5 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
50 γρ. κατσικίσιο τυρί
Για το dressing
1 κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικο με γεύση πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι, τη βαλεριάνα και το βασιλικό. Τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα (αφού ψιλοκόψουμε το βασιλικό). Προσθέτουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και το τυρί σε κομματάκια. Σένα μπολάκι χτυπάμε το λάδι με την κρέμα από το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr