Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλα πράσα
2 μέτριες πατάτες
3 φέτες του τοστ καπνιστή γαλοπούλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι γάλα
Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε μόνο το λευκό κομμάτι και λίγο από το πράσινο και τα κόβουμε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πράσο και την πατάτα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα ώστε να γίνει βελουτέ. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το λεμόνι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τη σούπα και από πάνω τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr