Είναι γνωστό πως η συστηματική κατανάλωση πρωινού συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, για μικρούς και μεγάλους. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκεται προ των πυλών, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό το πρωινό να

ενταχθεί στο πρόγραμμα των παιδιών και να αποτελέσει μια καθημερινή συνήθεια που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της σωματικής αλλά και πνευματικής τους υγείας.

Ειδικότερα, ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για το ξεκίνημα της μέρας, καθώς και για να παραμείνει δραστήριος και να λειτουργεί αποδοτικά μέχρι την κατανάλωση του επόμενου γεύματος. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί ολονύκτια νηστεία, με αποτέλεσμα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα να είναι χαμηλά.

Έτσι, η κατανάλωση πρωινού, πέρα από την ενέργεια με την οποία εφοδιάζει το σώμα, τροφοδοτεί και τον εγκέφαλο με γλυκόζη, που αποτελεί το «καύσιμο» για τη σωστή λειτουργία του. Μάλιστα, ερευνητικά δεδομένα έχουν συσχετίσει την κατανάλωση πρωινού με ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης των παιδιών, βελτίωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και των σχολικών επιδόσεων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr