Αν και το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει, για πολλούς οι διακοπές αργούν λίγο.

Έτσι, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις καλοκαιρινές άδειες είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για όσους επιθυμούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.
Πόσα κιλά, όμως προλαβαίνει κανείς να χάσει μέχρι τις διακοπές του Αυγούστου;

Σύμφωνα με τις συστάσεις για υγιή απώλεια βάρους, η οποία δε θα επιφέρει δυσμενείς μεταβολές στην υγεία, τη σύσταση σώματος και το βασικό μεταβολικό ρυθμό, προτείνεται η μείωση του σωματικού βάρους να μην υπερβαίνει το 0,5-1 κιλό ανά εβδομάδα. Αν και ο εν λόγω ρυθμός απώλειας μπορεί να διαφοροποιείται ελαφρώς μεταξύ των ατόμων, ανάλογα με το αρχικό σωματικό βάρος και άλλους παράγοντες, εν τούτοις αποτελεί ένα ρεαλιστικό και ασφαλή στόχο, που συνδέεται και με μεγαλύτερη πιθανότητα διατήρησης της απώλειας.

Αντίθετα, η γρήγορη μείωση του σωματικού βάρους, μέσα από την υιοθέτηση αυστηρά περιοριστικών διατροφικών σχημάτων ή χημικών διαιτών, οφείλεται κυρίως σε απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και όχι λίπους, γεγονός που μπορεί αρχικά να επιφέρει ένα οπτικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά στην πραγματικότητα, είναι συνήθως προσωρινό και δύσκολο να διατηρηθεί.

Επομένως, εάν επιθυμείτε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος μέχρι τις διακοπές του Αυγούστου, υιοθετήστε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διαιτολόγιο, με ήπιο θερμιδικό περιορισμό, στοχεύοντας σε απώλεια περίπου 5-6 κιλών.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr