Προλάβετε εγκαίρως τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D

Οι ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού θεωρούνται από πολλούς μια καλή ευκαιρία για να ανεβάσουν τα επίπεδά της βιταμίνης D, καθώς ως γνωστόν η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία βοηθάει στη σύνθεσή της.
Ωστόσο, νεότερα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ακόμη και σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια η εκτεταμένη χρήση αντιηλιακών (και όχι μόνο) μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα του οργανισμού να αξιοποιεί τις ακτίνες του ήλιου για τη σύνθεση βιταμίνης D.

Η έλλειψη βιταμίνης D αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Η αντιμετώπισή της συνήθως συνεπάγεται εκτός από περισσότερη έκθεση στον ήλιο και σωστή διατροφή και τη λήψη κάποιου συμπληρώματος, πάντα φυσικά υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού. Υπάρχουν διάφορες μορφές βιταμίνης D. Η χοληκαλσιφερόλη γνωστή και ως D3 αποτελεί τη φυσική μορφή και έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει τα επίπεδα της ολικής βιταμίνης D αποτελεσματικότερα.

Διατίθεται σε διάφορες μορφές ενώ πρόσφατα κυκλοφορεί και στη χώρα μας και σε μορφή στοματικού spray, με πολύ καλά αποτελέσματα. To στοματικό spray βιταμίνης D συνδυάζει την πολύ εύληπτη μορφή του με την μέγιστη απορρόφηση, καθώς εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο αγγειακό σύστημα του στοματικού βλεννογόνου και παρουσιάζει μεγάλο βαθμό αφομοίωσης της βιταμίνης D.

Για περισσότερε πληροφορίες επισκεφθείτε το x4nutrition.gr