Υλικά για 2 άτομα
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μέτρια πατάτα
περίπου 100γρ καπνιστή πέστροφα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο χυμό λεμόνι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια από το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε στη σούπας επίσης φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και 5 λεπτά πρι αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την πέστροφα. Αφήνουμε την κατσαρόλα 5 λεπτά εκτός φωτιάς και στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σούπα μας με τη ράβδο. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι ανάλογα με τα γούστα μας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr