Πρωτότυπες μπρουσκέτες με αντζούγιες και τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό και σνακ, υψηλής θρεπτικής αξίας. Πλούσιο στα ευεργετικά ω3 λιπαρά και ασβέστιο.

Υλικά
1 χωριάτικο ψωμί
300γρ. τυρί τύπου cottage
Περίπου 20 αντζούγιες
10 ντοματίνια
Λίγο άνηθο

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό (δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις γωνίες). Ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο ή στο μπάρμπεκιου ή αν θέλετε πιο εύκολα, στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα. Έτσι όπως είναι ζεστές απλώνουμε πάνω τους το τυρί κρέμα και σε κάθε μπρουσκέτα τοποθετούμε σε ρολάκια από 2 αντζούγιες. Κόβουμε το κάθε ντοματίνι στη μέση και τοποθετούμε δύο μισά σε κάθε μπρουσκέτα. Γαρνίρουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr