Πρωτότυπη γρανίτα πεπόνι-λεμόνι με άρωμα δυόσμου

Υλικά
200γρ χυμό πορτοκάλι
700γρ πεπόνι
300γρ. ζάχαρη
½ ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση
Περνάμε το πεπόνι και το δυόσμο από τον αποχυμωτή και συλλέγουμε το χυμό τους σε μια κανάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από το πεπόνι και το δυόσμο, το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε σιδερένιο κουτί κατάψυξης και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr