Υλικά :
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
½ φλιτζάνι σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
2 πιπεριές φλωρίνης σε κυβάκια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

για τη σάλτσα:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό. Τοποθετούμε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το καρότο, την πιπεριά, τη σελινόριζα και την ντομάτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις φακές και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr