Υλικά
1 ½ φλιτζάνι κινόα τρίχρωμη
1 φλιτζάνι φιδέ
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 ½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετάκια

Εκτέλεση
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα την κινόα για 3-4 λεπτά. Την στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε 1-2 φορές και μόλις τραβήξουν τα υγρά τους προσθέτουμε την κινόα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το φιδέ τον οποίο σπάμε ελαφρά με τα χέρια μας και με την κουτάλα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από λαχανικά (ή αν δεν έχουμε νερό), αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά στην άκρη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr