Υλικά
80γρ λακέρδα (καθαρισμένη από το δέρμα και τα κόκκαλα)
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ούζο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τη λακέρδα την οποία έχουμε σπάσει με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr