Πρωτότυπο σπανακόρυζο με κινόα και πορτοκάλι

Υλικά
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι κινόα
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κινόα, το χυμό πορτοκάλι, 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr