Προβιοτικά και υγεία

Μέσα στο έντερό μας υπάρχουν ωφέλημα και παθογόνα βακτήρια. Όταν υπάρχει ισορροπία μεταξύ τους, τότε δεν εμφανίζονται αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Όταν όμως αυτή η ισορροπία διαταραχθεί ανάμεσα στα τρισεκατομμύρια βακτηρίων μέσα μας, τότε εμφανίζονται συμπτώματα όπως μειωμένη ικανότητα πέψης, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια, δυσανεξία στη λακτόζη, κολίτιδες κ.α. Η πιθανή ανισορροπία μπορεί να σχετίζεται και με συμπτώματα τα οποία εξ’ αρχής να μην έχουν σχέση με το έντερο όπως κούραση αύξηση βάρους, μειωμένη συγκέντρωση, κακή διάθεση, πονοκέφαλοι, αλλεργίες κ.α.

Η ετυμολογία της λέξης προβιοτικά προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις προ+βιος που σημαίνει ότι προωθούν την υγεία με περισσότερους του ενός τρόπους σε ότι αφορά τις παραπάνω ανισορροπίες.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι γεννιόμαστε με μια μεγάλη ποσότητα προβιοτικών μέσα μας, καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητη σε καθημερινή βάση είναι η λήψη των προβιοτικών. Τα προβιοτικά της HealthAid αποτελούνται από υψηλής ανθεκτικότητας στελέχη (πολυστελεχικά), μη γαλακτοκομικής προέλευσης σε διάφορους συνδυασμούς και ποσότητες για τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε οργανισμού, ενώ παράλληλα περιέχουν και πρέβιοτικά τα οποία αποτελούν το ιδανικό υπόστρωμα για την διατήρηση του αριθμού τοων προβιοτικών μέσα μας.

Ιωάννης Παπαγεωργίου, Φαρμακοποιός
Επιστημονικός Συνεργάτης PHARMA CENTER Α.Ε.