Προβιοτικά : Τα πάντα ξεκινούν από το έντερο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας ποικιλοτρόπως, είτε με γρήγορο και επεξεργασμένο φαγητό, είτε με κάπνισμα, άγχος, λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων κ.α.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση τοξινών στην περιοχή του εντέρου, διαταράσσοντας την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας ,με επακόλουθα αντίστοιχες εντερικές διαταραχές που συμβάλλουν στη γενικότερη αδυναμία του οργανισμού σε πολλά επίπεδα(μυκητιάσεις, μικροβιακές μολύνσεις ,νόσηση).

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και τη διατήρηση της υγείας του εντέρου, ενώ παράλληλα βοηθούν και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένας οργανισμός.
Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζουμε να αναπληρώνουμε την εντερική μας χλωρίδα, παρέχοντάς της τα κατάλληλα προβιοτικά.

Ας δούμε κάποια από αυτά :
Το IMMUPROBIO της HEALTHAID είναι ένα προιόν υπερπλήρες τόσο σε ποσότητα (50 δισεκατομμύρια) όσο και σε ποιότητα( 10 διαφορετικά στελέχη, μαζί με πρέβιοτικα για την ανάπτυξη μιας υγιούς καλλιέγειας)σε προβιοτικά, το οποίο διασφαλίζει την αναπλήρωση των φιλικών αυτών βακτηρίων για τη διατήρηση του υγιούς ανοσοσοποιητικού συστήματος, ενάντια σε οτιδήποτε θα το προσβάλλει.

Επίσης το TRAVELPROBIO της HEALTHAID αποτελεί ένα αρίστης ποιότητας προιόν (4 δις) για την αναπλήρωση των φιλικών βακτηρίων τα οποία σκοτώνονται κατα τη διάρκεια λήψης αντιβιοτικών, αλλά και εύχρηστο προιόν καθώς είναι σε συσκευασία των 15 καψουλών(όσο και η διάρκεια λήψης αντιβίωσης).

Τέλος, το υγιές έντερο αφορά και τα παιδιά. Το KIDZPROBIO της HEALTHAID είναι ένας ειδικός συνδυασμός από προβιοτικά(2 δις.) καθώς και τις βιταμίνες Α,D,E,C, προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του παιδικού οργανισμού.Κατάλληλο για παιδιά από ενός έτους και άνω, μασώμενες ταμπλέτες με υπέροχη γεύση βατόμουρου.

Από τον Ιωάννη Παπαγεωργίου
Φαρμακοποιό
Επιστημονικό Συνεργάτη PHARMA CENTER Α.Ε.