Προβιοτικά: Τί είναι και πού τα βρίσκουμε

Εσείς γνωρίζετε τι είναι τα προβιοτικά; Κάθε άνθρωπος από τη γέννηση του, κρύβει μέσα του, στο έντερό του, έναν άλλο του εαυτό.
Μια κινητήρια δύναμη που σύμφωνα με τους ειδικούς ρυθμίζει πάρα πολλά πράγματα. Από το πόσο αέρα έχουμε στο στομάχι και το έντερό μας, το πόσο υγιές είναι το πεπτικό μας σύστημα, μέχρι το πόσο συχνά αρρωσταίνουμε.

Αυτή η δύναμη είναι η εντερική μας χλωρίδα.

Μια χλωρίδα που περιλαμβάνει μια σειρά από βακτήρια, τα λεγόμενα προβιοτικά. Δυστυχώς, παράγοντες όπως η ηλικία, το άγχος και το στρες, η λήψη φαρμάκων, η κακή διατροφή, καταστρέφουν ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των ωφέλιμων προβατικών, με αποτέλεσμα έντονα φουσκώματα, δυσκοιλιότητα, ευαισθησία σε ιώσεις και λοιμώξεις και άλλα πολλά.
 Για το λόγο αυτό πρέπει να φροντίζουμε να δίνουμε στην εντερική μας χλωρίδα τα απαραίτητα προβιοτικά..
Τα βρίσκουμε μέσα σε συγκεκριμένα τρόφιμα, με κυριότερα το γιαούρτι, το ξυνόγαλα και το κεφίρ, αλλά δυστυχώς τρώγοντάς τα ένα σημαντικό ποσοστό των προβιοτικών τους καταστρέφεται περνώντας από το στομάχι.
Για καλύτερα και πιο άμεσα θα τα βρείτε και ως συμπλήρωμα διατροφής, όπου προστατεύονται και φτάνουν ανέπαφα στο έντερό μας, για να δράσουν ευεργετικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr