Υλικά
1 – 1 ½ κιλό ψάρια (μαρίδες ή κουτσομούρες)
3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι ΤΟΠ Κόκκινο
8 σκελίδες σκόρδο

2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 φλιτζάνια του τσαγιού σταφίδα μαύρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε μέσα σε σουρωτήρι. Τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε όπως γνωρίζουμε και τα τοποθετούμε σε πήλινο ταψί ή σε πυρέξ. Κατόπιν, στο τηγάνι, αφού αφαιρέσουμε το ελαιόλαδο και το πλύνουμε, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τα ψιλοκομμένα σκόρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε για λίγο και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν. Όταν κρυώσει, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σημείωση: Είναι καλύτερο να μαριναριστούν τα ψάρια τουλάχιστον για 2 μέρες πριν καταναλωθούν. Μ” αυτόν τον τρόπο, τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Πηγή : minervahorio.gr