Υλικά
2 μέτρια ψαρονέφρια κομμένα σε ροδέλες
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 μέτριο κρεμμύδι ξερά

1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτ. Γάλα χαμηλών λιπαρών
κάρυ (2-3 κουταλιές σούπας)
αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το χοιρινό. Το αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε και το ξύσμα.
Αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό σταδιακά. Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι. Στη συνέχεια το αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr