Υλικά
1 μέτριο ψαρονέφρι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι μουστάρδα
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Σιγοψήνουμε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και περίπου2 φλιτζάνια νερό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει καλά το ψαρονέφρι, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
Όταν το κρέας είναι ψημένο προσθέτουμε και την υπόλοιπη μουστάρδα.
Εάν η σάλτσα του φαγητού έχει πολλά υγρά και είναι αραιή, τότε βγάζουμε από την κατσαρόλα ¾ του φλιτζανιού σάλτσα, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και στη συνέχεια το ρίχνουμε και πάλι στη κατσαρόλα μέσα από σίτα σιγοβράζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr