Ψαρόσουπα με λαχανικά βελουτέ

Υλικά για 2 άτομα
200γρ κοκκινόψαρο ή σκορπίνα
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μικρή πατάτα
2 φύλλα δάφνης

1 μικρό κολοκυθάκι
2 κλωναράκια σέλινο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό και μόλις βράσει προσθέτετε το ψάρι με όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια με παρόμοιο μέγεθος, μαζί με τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 15 λεπτά τρυπάμε με το πιρούνι τα υλικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ψάρι και τα φύλλα δάφνης. Καθαρίζουμε το ψάρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε τη σούπας μας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι. Επίσης προσθέτουμε ωμό το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr