Μια πιο διαιτητική επιλογή του μουσακά, χωρίς μπεσαμέλ και πολλά λιπαρά και θερμίδες. Γευστικός και εύκολος. Μας δίνει ενέργεια, σίδηρο, ασβέστιο και λίγες θερμίδες. Δοκιμάστε τον.

Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
2 φλιτζάνι κιμά κοκκινιστό (όπως αυτών που φτιάχνετε για τα μακαρόνια, μπορείτε να βρείτε σχετική παλαιότερη συνταγή με τίτλο «μοσχαρίσιος κιμάς με λαχανικά»)
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανακατεμένο ρεγγάτο, γραβιέρα και gouda)
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και στήνουμε τις πατάτες σε σειρές έτσι ώστε η καθεμία να «πατάει» στην άκρη της προηγούμενης χωρίς να τη σκεπάζει.
Ραντίζουμε τις πατάτες με 2 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στου 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια βγάζουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε στον πάτο ενός πυρέξ το οποίο το έχουμε λαδώσει για να μην κολλήσει το φαγητό.
Καλύπτουμε όλο τον πυθμένα.
Από πάνω στρώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε το τυρί.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr