Ψητά λαχανικά με Μινέρβα Benecol Λευκό και αρωματισμένο ελαιόλαδο

Μια συνταγή με ελάχιστες θερμίδες. Η παρουσία του τυριού αυξάνει το βαθμό κορεσμού της και θα μπορούσε να αποτελέσει και πλήρες γεύμα. Τα ψητά λαχανικά διατηρούν περισσότερο κάποιες βιταμίνες που χάνονται όταν το λαχανικό βραστεί με νερό

Υλικά
200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη), όλες κομμένες στα 4, χωρίς τα σπόρια τους
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο σε φέτες (3 mm)
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες (0.5 cm)
2 μεγάλα μανιτάρια Portobello, κομμένα στη μέση
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Σε ένα γουδί χτυπάμε το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Τέλος, τα περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τις μερίδες μας με Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τα 2/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Πηγή : benecol.gr