Ένας υγιεινός τρόπος να βάλουμε τα θαλασσινά στη διατροφή μας. Πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη Β12, που λείπει από τη διατροφή ανθρώπων που νηστεύουν ή αποφεύγουν το κρέας.

Υλικά
2 φλιτζάνια γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες και ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τις γαρίδες με την πατάτα, το κρεμμύδι, το καρότο και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε μικρές κροκέτες με τα χέρια μας και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό (χτυπημένο καλά) και τέλος από τη φρυγανιά. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr