Μια γευστική εναλλακτική για ένα κατά τα άλλα άπαχο και διαιτητικό πιάτο. Η ελαφριά επάλειψη με μαργαρίνη αντί για βούτυρο και η παρουσία πολλών μυρωδικών, προσδίδει έντονη γεύση και άρωμα, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή θρεπτικότητα του πιάτου.

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ. εσπρέσο ξύσμα λεμονιού
1 κ. εσπρέσο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 κ. εσπρέσο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι, έχουμε μαλακώσει τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, την οποία έχουμε ήδη εκτός ψυγείου για μία ώρα, ώστε να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμόνι, το εστραγκόν, το μαϊντανό, και τα ανακατεύουμε σε ένα κουταλάκι έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο ( τα οποία έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει), τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και σε ένα σχαροτήγανο τα ψήνουμε για 12 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής ή βραστά λαχανικά και στο πιάτο, με ένα κουταλάκι, βάζουμε κομματάκι βούτυρο επάνω από το ζεστό κοτόπουλο. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Πηγή : benecol.gr