Υλικά
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται πιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών)
μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (½ για τα κεφτεδάκια και ½ για τις πατάτες)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια πολτοποιημένη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Βάζουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιππέρι, πάπρικα και ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί με τα σουτζουκάκια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για 10 λεπτά ξεσκέπαστα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr