Υλικά
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους. Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς. Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά του. Αδειάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Πλάθουμε τους κεφτέδες. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικοληλτικό χαρτί και τους βάζουμε να ψηθούν στου 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr