Ψητό φιλέτο σολομού με λαχανικά και κρασί

Υλικά
2 φιλέτα σολομού
1 μέτρια πατάτα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 ρίζα φινόκιο σε ροδέλες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδειάζουμε τα μισά λαχανικά. Στη συνέχεια τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού. Γύρω και επάνω στο ψάρι αραδιάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr