Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου (μπορεί να είναι κατεψυγμένος ή παστός ξαρμυρισμένος)
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το φιλέτο και στραγγίζουμε για αρκετή ώρα και στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα μεγάλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε το αλεύρι και σε ένα άλλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε τη φρυγανιά. Παίρνουμε το ένα φιλέτο μπακαλιάρου το ρίχνουμε στο σακουλάκι με το αλεύρι και το κουνάμε καλά ώστε να αλευρωθεί καλά. Το βγάζουμε από το αλεύρι, το τινάζουμε λίγο ώστε να φύγει το περιττό και το βουτάμε στο αυγό. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το αυγό και το ρίχνουμε στο σακουλάκι με τη φρυγανιά. Το κουνάμε πέρα δώθε να καλυφθεί εντελώς από τη φρυγανιά. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr