Πύργος μελιτζάνας με γαλοπούλα και Μινέρβα Benecol λευκό

Ένα εξαιρετικό συνοδευτικό αλλά και ελαφρύ βραδινό. Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Yλικά
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μέτρια ντομάτα
4 φέτες βραστή γαλοπούλα
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
1 κ.σ. γιαούρτι άπαχο
1 κ.γ. ψιλοκομμένος βασιλικός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Κόβουμε σε ροδέλες τη μελιτζάνα και τη ντομάτα πάχους 2 εκ. Ραντίζουμε τις ροδέλες με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα). Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το Μινέρβα Benecol λευκό και το βασιλικό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε πιάτο τοποθετούμε με την εξής σειρά: Μελιτζάνα, ντομάτα, γαλοπούλα, επαναλαμβάνουμε και αλείφουμε με την κρέμα.

Πηγή : www.benecol.gr