Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
250γρ μοσχάρι κόντρα
2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με αλάτι για 10 ώρες περίπου. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζουμε τα ρεβίθια, τα ξαφρίζουμε, αλλάζουμε το νερό και τα ξανααβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να λίγο να μαλακώνουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το μοσχάρι το οποίοι έχουμε κόψει σε πολύ μικρές μπουκιές. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα, τα ρεβίθια στραγγισμένα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και 1 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα ρεβίθια. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζονται κι άλλο νερό. Μόλις και τα δύο είναι επαρκώς μαγειρεμένα, προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να χυλώσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr