Ρεβίθια με μοσχάρι

Yλικά
1 κιλό μοσχάρι καθαρό χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 – 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Eκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφού μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα βαθιά τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, ως ότου ξανθύνει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και ανακατεύουμε, για να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν το κρέας μισοψηθεί (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι), ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό, τη ντομάτα και τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ακόμα 7-8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-50 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει ο χυμός παντού και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου.

Πηγή : minervahorio.gr