Ένα μεσογειακό πιάτο υψηλής βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Συνδυάζει πρωτεΐνη άμεσα αφομοιώσιμη με σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να κρατήσουμε τα όσπρια στη διατροφή μας, ακόμη και στο χώρο

Υλικά για τη σαλάτα:
200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό (8 ώρες)
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Υλικά για τη βινεγκρέτ:
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 κ. γ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβίθια. Τα ρίχνουμε σε μια χύτρα, τα σκεπάζουμε με νερό και κλείνουμε το καπάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά, στραγγίζουμε και κρυώνουμε. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε. Σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το Μινέρβα Benecol Λευκό, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό.

Πηγή : benecol.gr