Ρύζι με κάρυ, καπνιστή πέστροφα και αυγά

Υλικά
40 γρ + 30 γρ Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
300 γρ ρύζι μπονέτ/parboiled (περίπου 1 ½ κούπα)
1 κούπα αρακάς κατεψυγμένος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού λεμονοπίπερο (ή απλό πιπέρι)
1/2 κούπα φυλλαράκια μαϊντανού
200 γρ πέστροφα καπνιστή φιλέτο, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
4 αυγά βραστά

Εκτέλεση
Βάζουμε το ζυγισμένο ρύζι σε κούπα και μετράμε τον όγκο. Θα βγει περίπου 1 και ½ κούπα. Σε μια κανάτα μετράμε τον διπλάσιο όγκο σε νερό (αν ήταν 1 ½ κούπα το ρύζι βάζουμε 3 κούπες νερό στην κανάτα). Τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (που έχει καπάκι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα 40 γρ Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο. Μόλις λιώσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε να γυαλίσει αλλά να μην πάρει χρώμα, γύρω στα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (κάρυ, κόλιανδρο, κουρκουμά, πάπρικα) και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να καλυφθούν καλά οι κόκκοι με το μείγμα κρεμμυδιού μπαχαρικών. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/δυνατή και προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση. Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά περίπου, ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό που υπάρχει στο τηγάνι. Αν το ρύζι δεν έχει μαλακώσει αλλά δεν υπάρχει υγρό στο σκεύος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από βραστήρα. Αν αντιθέτως υπάρχει πολύ υγρό και το ρύζι είναι μαλακό, αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά να εξατμιστεί. Όσο βράζει το ρύζι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψάρι, στολίζουμε με τα αυγά και σερβίρουμε. Το πιάτο τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το minervahorio.gr