Ρύζι στο φούρνο με απάκι και ντοματίνια

Μια πρωτότυπη εκδοχή για ένα ριζότο με πολύ γεύση και παράδοση.

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
100γρ απάκι κομμένο σε κυβάκια
15 ντοματίνια
½ πιπεριά πράσινη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 φλιτζάνια νερό, ή ζωμό λαχανικών, ή ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το απάκι (κομμένο) σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ρύζι, το απάκι, το ζωμό, τη μαργαρίνη, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε την πιπεριά σε 4 κομμάτια και την τοποθετούμε σε 4 σημεία του πυρέξ.
Βάζουμε το ρύζι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν έχει απορροφήσει τα 2/3 από τα υγρά του, βγάζουμε τα κομμάτια της πιπεριάς και τοποθετούμε μέσα τα τοματίνια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr