Υλικά
300γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκ. Σαφράν

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε την κολοκύθα την οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε κυβάκια, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την κολοκύθα, το σαφράν και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr