Υλικά
2 κουταλιές σούπας Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
1 γλυκοπατάτα κόκκινη (περίπου 380γρ), κομμένη σε κυβάκια

4 κουταλιές σούπας Χωριό Βούτυρο Κερκύρας
1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κρασί λευκό ξηρό
1 1/4 κούπα ρύζι καρολίνα
1 – 1.5 λίτρα ζωμός λαχανικών, ζεστός
1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
1/4 κουταλιά γλυκού θυμάρι ξερό
175 γρ (μισή συσκευασία) Χωριό Κατσικίσιο Τυρί, κομμένο σε κυβάκια
1/2 λάιμ, τον χυμό
έξτρα μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λιώνουμε το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κυβάκια γλυκοπατάτας και αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε στο ένα μάτι της κουζίνας. Στο διπλανό μάτι βάζουμε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό. Φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, και αφήνουμε να σιγοβράζει. Ετοιμάζουμε και μια σέσουλα. Στο τηγάνι λιώνουμε το Χωριό Βούτυρο Κερκύρας σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί και αυτό. Όταν απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε μια δόση ζωμού με τη σέσουλα στο τηγάνι με το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Όταν απορροφηθεί (όχι πριν) προσθέτουμε άλλη μια δόση ζωμού. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Το ρύζι λογικά θα χρειαστεί περίπου 20-25 λεπτά και περίπου 1.2 λίτρα ζωμό. Μετά τα πρώτα 15’ αρχίστε να το δοκιμάζετε για να ψηθεί όσο σας αρέσει.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ριζότο προσθέτουμε τα καρυκεύματα, τη γλυκοπατάτα και το Χωριό Κατσικίσιο Τυρί. Ανακατεύουμε απαλά να μην διαλυθούν τα κυβάκια. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λάιμ.
Σημείωση: Το μπούκοβο είναι λίγο για να δώσει απλά μια σπιρτάδα. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα στο πιάτο σας.

Πηγή : minervahorio.gr