Υλικά
300γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι κινόα κόκκινη
1 ½ φλιτζάνι ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουτ. γλυκ. Σαφράν

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε την κινόα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε την κινόα και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε την κολοκύθα την οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε κυβάκια, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κινόα. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι η κινόα έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε την κολοκύθα, το σαφράν και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί η κινόα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr