Ό,τι πιο πλήρες για τη νηστεία. Θαλασσινά που καλύπτουν ότι μπορεί να λείπει από μέταλλα και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο και βιταμίνη Β12, με μια καλή πηγή αμύλου και αμινοξέα που συμπληρώνουν την ποιότητα του γεύματος

Υλικά
500γρ μύδια
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα μύδια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα.
Αφού περάσουν 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα μύδια και κλείνετε το καπάκι.
Μετά από 2-3 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και ελέγχετε μήπως κάποιο μύδι δεν έχει ανοίξει, ώστε να το πετάξετε.
Σβήνετε με το κρασί και μετά προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Όταν το υλικό στην κατσαρόλα βράσει, προσθέτετε το ρύζι, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και μέχρι να έχει ψηθεί το ρύζι.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Ομάδα neadiatrofis.gr