Υλικά
200γρ ταλιάτα μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτιαπερίπου 2 εκατοστών
1 φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε νερό για 30 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από το κρέας. Ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα στο πιάτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr