Υλικά
100 γρ καπνιστό σολομό
200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο αγγούρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε σε ένα πάγκο, ένα μεγάλο κομμάτι διαφανή μεμβράνη. Επάνω στη μεμβράνη απλώνουμε τα λεπτά φύλλα του σολομού, έτσι ώστε να κάνουν ένα παραλληλόγραμμο. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι και το αγγουράκι (το μυστικό είναι να έχουμε ψιλοκόψει το αγγουράκι και να το έχουμε στύψει με το χέρι μας ώστε να μην έχει σχεδόν καθόλου υγρά). Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω από το σολομό ώστε να τον καλύψει με ένα λεπτό στρώμα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια και της μεμβράνης τυλίγουμε το σολομό σε ρολό, παγιδεύοντας μέσα του το μίγμα του τυριού. Κάνουμε ένα κύλινδρο, τον τυλίγουμε σφιχτά (προσέξτε να μη γίνει χαλαρό), τον καλύπτουμε όλο με τη μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Όταν έχει παγώσει αρκετά, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και κόβουμε κάθετα σε λεπτές ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών. Μπορούμε να καταναλώσουμε τις ροδέλες του γεμιστού σολομού έτσι σκέτες, ή να τοποθετήσουμε την κάθε ροδέλα πάνω σε μια μικρή φετούλα ψωμί από μπαγκέτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr