Το ρόδι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ευεργετικό φρούτο. Πέρα από τη μεταφορική του σημασία περί καλοτυχίας, στοιχεία ερευνών αποδεικνύουν σήμερα πως υπάρχουν και πολλοί λόγοι για να καταναλώνουμε το ρόδι και τον χυμό του.
Το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στον χυμό ροδιού, και ιδιαίτερα ανθοκυανινών και πολυφαινολών, έχει φανεί πως προστατεύει από την δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ’ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή το χυμό πορτοκαλιού.
Σημαντική φαίνεται να είναι και η δράση του ροδιού στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αντί λοιπόν να σπαταλάτε ένα ρόδι σπάζοντάς το στο κατώφλι του σπιτιού την Πρωτοχρονιά, βάλτε το μέσα στη σαλάτα σας ή στύψτε ένα χυμό ροδιού, προσφέροντας ένα δώρο υγείας στον οργανισμό σας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr