Ρόκα με σπανάκι, μανιτάρια και μπαλσάμικο

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει η σαλάτα ένα πλήρες κυρίως πιάτο, χωρίς λιπαρά και με λίγες θερμίδες. Γιατί η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.

Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
Περίπου 200 γρ φύλλα σπανάκι
7-8 ντοματίνια
4-5 λευκά μανιτάρια
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Για την σάλτσα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
½ φλ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και τη ρόκα και τα κρατάμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι και τη ρόκα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κουκουνάρι.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα χώματα, τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της σάλτσας και τη ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr