Σαλάτα για ουζάκι με ρέγγα

Υλικά
2 ρέγγες με αυγά
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά ξίδι
Χυμό ενός λεμονιού
3 κ. σούπας φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αδειάζετε τα αυγά από τις ρέγγες και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι. Μόλις γίνει λείος πολτός προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια με το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μίγμα να το απορροφήσει όλο και να γίνει ένας λείος πουρές. Πασπαλίζετε, αν θέλετε, τη ρεγγοσαλάτα με ψιλοκομμένο άνηθο και τη σερβίρετε ωμά λαχανικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr